Hjem

Velg riktig slips til bryllupet

Advertentie

På bryllupsdagen ønsker du å vise deg fra din beste side. Men hvordan gjør man det som brudgom? Mens bruden kan skille seg ut med en fantastisk kjole, stilig make-up, en spesiell bryllupsfrisyre og en vakker bukett, er brudgommens muligheter begrenset. Ikke la sjansen gå fra deg til å velge et pent og passende slips, som understreker din karakter og personlighet på denne spesielle dagen. Vi hjelper deg på vei med de aller beste slipstipsene for å vise den beste versjonen av deg selv på bryllupsdagen din!

Hemmeligheten bak det perfekte bryllupsslipset

Enten du har på deg slips hver dag eller vil knytte det for første gang, med vår enestående fem-trinnsplan klarer alle å velge et perfekt eksemplar. Kom i gang!

Trinn 1. Velg riktig materiale.

På bryllupsdagen trenger du ikke kompromisse - velg kvalitet og de beste materialene. De fleste slips er laget av polyester eller silke, så det valget er enkelt. Silke har en vakker og naturlig glans, som gir slipset et luksuriøst utseende. Polyester er imidlertid rimeligere, men gir deg ikke den samme luksuriøse følelsen.

Noen mindre tradisjonelle alternativer er ull, kasjmir og lin. Vi fraråder lin på grunn av dets hverdagslige utseende. Ull og kasjmir er utmerkede alternativer for de som gifter seg om vinteren og for de som ønsker en elegant tvist.

Trinn 2: Velg riktig struktur

Med struktur har du mange muligheter. Et glatt, rødt slips har en helt annen utstråling enn et grovt kurvvevd slips i samme farge.

For en festlig utstråling velger du et slips med glatt overflate, et såkalt satin-silkeslips. For et mer «casual» utseende kan du velge et slips med subtil struktur. Jo grovere slips, desto mer lekent og mindre formelt det er. Med et luksuriøst satinsilkeslips på den ene enden og et grovvevd strikket eksemplar på den andre.

Trinn 3: Velg riktig modell

Slipsenes gjennomsnittsbredde ligger for tiden på mellom 7,3 og 8 cm. Jo bredere slipset er, desto mer klassisk er det. Selv om et bryllup er en tradisjonell begivenhet, er det viktig også å ta i betraktning din personlige smak. For et ultra-trendy utseende velger du en smal variant, mellom 5 og 6 cm.

Trinn 4. Velg riktig kombinasjon av mønster og farge

Velg først antrekket og vesten, kombiner med en skjorte og velg slipset til sist. Akkurat i denne rekkefølgen. Vær forsiktig med å kombinere forskjellige mønstre. Grunnregelen er at når du velger 2 forskjellige mønstre, for eksempel et krittstrek-antrekk med rutet slips, skal mønstrene være forskjellige fra hverandre med hensyn til størrelsen.
Jo mer utadvendt din personlighet er, desto mer frimodig kan slipset ditt være. Om du velger farge både på slipset og på for eksempel vesten eller skjorten, sørg da for at det er enten to kalde eller to varme farger slik at de harmonerer med hverandre. Vil du sette sammen et harmonisk antrekk, velg da farger fra samme fargeskjema og unngå fargekombinasjoner som ligger overfor hverandre i fargesirkelen. Gå for eksempel for et fiolett/blått fargeutvalg eller et oransje/rødt fargeutvalg.

Om du med hensyn til farge vil ha en mer diskré helhet, velg da et festlig mønster i kombinasjon med et paisleymønster eller et stripemønster, for eksempel i elfenbenshvitt eller grått. I normale omstendigheter er det ikke ofte du kan ha på deg et off-white slips, men bryllup er en unik anledning til å velge et elfenbenshvitt slips. Kombiner dette med en gnistrende hvit skjorte og et antrasittsort, grått eller mørkeblått antrekk.

Et utmerket alternativ til slipset er en sløyfe herre. De ovennevnte reglene gjelder også for dette tilbehøret. Er du den klassiske typen? Gå da for et festlig satinsilke-eksemplar i for eksempel mørkeblått eller bordeaux. Velg et strikket eller ulleksemplar for en «casual» og leken touch på antrekket.

Skreddersydde slips

Tips: Bestill et skreddersydd slips til dine vitner og nærmeste familiemedlemmer med deres forbokstaver og bryllupsdatoen på baksiden. Dette gir ikke bare flotte bilder når alle mennene har på seg slips i samme farge - et skreddersydd slips utgjør dessuten et enestående og personlig minne om bryllupsdagen din.

Tenk også på barneslips for de små, eller en søt liten sløyfe hvis det er til en baby. Det er også moro hvis alle mennene har på seg bukseseler i samme farge. Dette gir fine bilder på dansegulvet – når jakken tas av.

Antrekket

Det er antrekket som gjør mannen, det visste også Oscar Wilde. Gjør noe spesielt på bryllupsdagen din, og skaff deg et kvalitetsantrekk i vakkert stoff og med et perfekt tilsnitt. Bryllupsdagen er anledningen for å velge et stilig tredelt antrekk, altså bukse, jakke og vest. Vesten behøver ikke å være i samme farge som jakken og buksene. Velg for eksempel en lysere farge for mer dybde i antrekket ditt.
Et antrekk i mørk farge, for eksempel mørkeblått eller antrasitt, er et trygt valg. For en litt mindre klassisk stil er et lysegrått, brunt eller beige bryllupsantrekk et vakkert alternativ. Om du går for et riktig gentlemans utseende supplerer du antrekket med et par stilige bukseseler.

Øvrig tilbehør

Til slutt noen tips for valg av øvrig tilbehør til bryllupsantrekket.

- En «must-have» for bryllupsdagen er en slipsnål, som tilføyer utseendet ditt en umiddelbar klassisk touch. På bryllupsdagen ønsker du ikke å bekymre deg for om slipset ditt fremdeles befinner seg på riktig sted når du stiger ut av bilen og spaserer det siste stykket til kirken mens det blåser. Eller i øyeblikket når dere blir fotografert i parken av bryllupsfotografen.
- Putt et vakkert lommetørkle i brystlommen. En riktig gentleman velger et lommetørkle i en annen farge enn slipset, men sørg i så fall for at utseendet ditt blir en harmonisk helhet. Velger du et kremfarget slips, velg da et lommetørkle i bryllupets fargetema. Har du valgt et ensfarget slips? Velg da et lommetørkle med mønster i samme fargeskala.
- Hekt en brystbukett på jakkeslaget, og match denne med bryllupets temafarge eller brudebuketten.

- Velg et par vakre mansjettknapper eller bruk mansjettknappene som din far eller bestefar hadde på seg da han giftet seg for en personlig touch.
- Et bryllup er en perfekt anledning til å ha på seg bukseseler. Ii så fall må du ikke bruke belte. Velg alltid bukseseler med lærløkker, lukkeklips egner seg bedre til mer uformelle anledninger. For et tradisjonelt utseende velger du svarte bukseseler. Vil du ønsker å gi bryllupsantrekket ditt et mer trendy og motepreget utseende, er grovt vevde bukseseler i for eksempel kamelfarge eller et par med stripemønster et perfekt valg.
- Gi også oppmerksomhet til sokkene dine. Sokker er perfekte for å gjenta bryllupets fargetema på en subtil måte.
- Velg et par fine sko i samme farge som antrekket, vesten eller beltet. For sprudlende typer: Fargede sko kan være veldig stilige i et bryllupsantrekk. Velg i så fall en rolig kombinasjon av antrekk, vest, skjorte og slips for å unngå at du blir altfor fargerik.

Nå som du vet om alle mulighetene og fordelene ved valget av et riktig bryllupsslips, er det ikke lenger noe som står i veien for å velge et perfekt eksemplar. Et siste tips: velg en kombinasjon som du føler deg vel i, da vil du stråle på din store dag!